Szabadidős programok - Shiraz

Szabadidős programok

KERÉKPÁR KÖLCSÖNZÉS:

Shiraz Hotel - Kerékpár kölcsönzés

Különböző hosszúságú és nehézségű túraútvonalakat ajánlunk, melyek a környező területek kiemelkedő természeti értékeihez vezetik el a kirándulókat. A túrákhoz a térképet biztosítunk. Kölcsönzőnkben férfi és női városi kerékpárokkal állunk rendelkezésre.

Hőforrás:

Az Európában egyedülálló Hőforrás a szállodától mindössze 1300 m-re található. Az 1900m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kap helyet - gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, csúszda, gyerekmedencék biztosítják a kellemes időtöltést az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.

Demjéni termál völgy:

A demjéni Hegyeskő-völgyben 2006-ban létesítették azt a kutat, melyre a gyógyfürdő épült. A 690 méter mélyről feltörő, több tízezer éves, 68°C-os víz az ország legújabban feltárt gyógyvize. A hegyes-dombos vidékét valószínüleg az Isten is jókedvében teremtette. A gyönyörű mozaikkal kirakott, egészségturizmust szolgáló demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel - nyakrafolyókkal, hátmaszírozókkal, levegőbuzgárokkal várja vendégeit.

Barlanglakások:

A riolittufába vájt barlanglakások a felújítás után hagyományos parasztbútorokkal és használati tárgyakkal lettek berendezve. A lakások között egy kovácsműhely is található, ahol a mester valamennyi szerszáma kiállításra került. Nemcsak kiállításként látogathatják az érdeklődők a barlanglakásokat, hanem bekapcsolódhatnak a kézműves-foglalkozásokba is. A barlanglakásoknál található ökológiai gazdálkodást, a Sáfránykertet az önkormányzat a közelmúltban adta át. A kert különlegessége, hogy permetezés nélkül, ökogazdálkodást folytatva történik a zöldség és gyümölcstermesztés. A kertben felállításra került egy Jurta is, amit szintén megtekinthetnek a látogatók.

Borvidék:

Egerszalók az egri történelmi borvidék része: 600 ha területen termelik itt az Egri Bikavér alapanyagait és a fehér borfajtákhoz a zenitet, leánykát, muskotályt és olaszrizlinget. Számos kiváló helyi borász és pincészet mint pl. a Juhász és a St. Andrea található a környéken.